fbpx

De meest complete mediatraining

voor politici met ambitie

Bereik jouw politieke doelen met krachtige optredens in de pers. Leer hoe je de regie houdt in je contacten met journalisten. 

Beste politicus, herken jij dit?

Je kent het vast wel. Een journalist van de krant belt je voor een paar quotes over dat ene onderwerp. Jouw hoofd staat er op dat moment helemaal niet naar, maar als jij niet antwoordt, belt de journalist misschien met een ander. Maar ja, laatst stond je ook een keer in de krant, maar toen werd je maar één keer geciteerd en dat was nou nét niet het punt dat je had willen benadrukken.

Of dat na een debat in de armen van een verslaggever van de regionale omroep loopt, die je op camera snel even wat uitspraken ontlokt over het onderwerp. Je debat ging prima, maar kort de essentie voor televisiekijkers uitleggen, is toch wat anders. Over het resultaat was je niet echt tevreden en het is maar de vraag wanneer je nog een keer de kans krijgt om jouw boodschap aan zo’n groot publiek over te brengen. Je voelt het als een gemiste kans.

En dan nog social media. Moet je daar nou echt iets mee? En zo ja, hoe dan? Je weet eigenlijk niet zo goed wat je nou moet posten. En als je niets post, kun je ook niets verkeerd doen. Maar of dat nu de beste keuze is..?

Wil jij…

N

Vol zelfvertrouwen de pers te woord staan?

N

Een groter bereik voor jouw persberichten?

N

De regie hebben over jouw mediaoptredens?

N

Weten hoe journalisten te werk gaan?

N

Meer bereik met jouw social media?

N

Coronaproof leren in de beslotenheid van je eigen studeerkamer?

Wil jij geen…

N

Gehaper en gestotter tijdens jouw media-optredens?

N

Kansen missen om jouw politieke boodschap in media te krijgen?

N

Gevoel hebben dat je ‘maar wat doet’ op social media?

Dan past de online mediatraining voor politici helemaal bij jou. Scroll verder om te ontdekken hoe deze training jou gaat helpen je doelen te behalen!

mediatraining voor politici

Voorkom dat jouw boodschap je kiezer niet bereikt

Dit is dé mediatraining voor politici zoals jij, die méér publiek willen bereiken, maar dan wel zoals je het zelf voor ogen hebt. Die niet overgeleverd willen zijn aan de interpretatie van de journalist, maar zichzelf op alle momenten optimaal willen kunnen presenteren.

In deze training leer je effectief om te gaan met de media. Van onverwachte journalisten tot je eigen social media. Je leert hoe je jouw boodschap helder en duidelijk voor het voetlicht brengt in alle media. Je maakt je verschillende gesprekstechnieken meester, zodat jij met zelfvertrouwen de regie voert over jouw gesprekken met de pers.

Met de tips en tricks uit de training zul je merken dat je plezier krijgt in het te woord staan van de pers en zul je met tevredenheid jouw persoptredens teruglezen of terugkijken. Én gebruiken in je social media!

Precies wat je zoekt?

Dit levert het jou op

Meer zelfvertrouwen

Exact weten waar jij voor staat en wat jouw belangrijkste boodschap is. Wie ben jij als politicus? Hoe profileer jij je optimaal in de pers? Skills beheersen = meer zelfvertrouwen!

Coronaproof studeren

Deze gestructureerde training met behapbare modules en oefeningen kun je helemaal vanuit huis volgen. Dat geeft privacy én een veilige oefenomgeving! Wel zo prettig.

Leer denken als een journalist

Na deze training kom je nooit meer voor verrassingen te staan. Jij weet namelijk hoe een journalist werkt. Zo ben je voortaan altijd optimaal voorbereid.

Geef je carrière een boost

Je gaat vanzelf meer opvallen als jouw boodschap vaker en prominenter de pers haalt. Dat maakt jou als politicus aantrekkelijker en kom je hoger op de kieslijst. Overtuig de kieslijstcommissie met flair!

Dit is wat anderen zeggen over de training

De mediatraining van Raymond was een absoluut hoogtepunt tijdens de heidagen van ons team. De ‘overvalsimulatie’, waarbij willekeurige teamleden plotseling geconfronteerd werden met een draaiende camera en een dwingende journalist heeft veel indruk gemaakt. Het bewustzijn om op elk moment van de dag ‘op scherp’ te staan en je verhaal klaar te hebben zat er vanaf dat moment bij iedereen in!

Raymond maakt daarbij moeilijke situaties toegankelijk en bespreekbaar. De feedback is altijd eerlijk, puur en oprecht, waarbij ‘op een positieve manier meer uit jezelf halen’ de rode draad vormt. Raymond is een door de wol geverfde journalist en van die kennis en ervaring laat hij het team maximaal profiteren. In een veilige setting confronteert hij talentvolle politici met vileine vragen, onverwachte framing en ongemakkelijke wendingen.

Een training van Raymond is wat mij betreft niet alleen een aanrader, maar een ‘must’ voor iedere politicus die serieus aan de slag wil met de ontwikkeling van zijn of haar talenten. 

Frederik Peters

Fractievoorzitter VVD Gelderland

Dit is wat je gaat ontdekken

Als je je aangemeld hebt, krijg je binnen 24 uur informatie en een werkboek toegemaild. Geen zorgen, we gooien je niet in het diepe! Met het werkboek ga je alvast goed in kaart brengen waar jouw sterke punten en zwaktes liggen.

De training begint weer op 15 juli. Vanaf dan krijg je in twee maanden tijd elke twee weken toegang tot een nieuwe module met informatie, opdrachten en na elke module een live Q&A!

Z

Module 1 – Jij als politicus

Deze module gaat volledig over jou, over jouw drijfveren en over jouw ambities. Na deze module kun je jouw unieke boodschap altijd helder overbrengen, zowel bij jouw achterban als bij de pers. Jouw missie en visie staan als een huis. Je weet hoe je overkomt en wat je wilt uitstralen. Het complete plaatje, dus.

Z

Module 2 – Jij in relatie tot de pers

Zorg dat alle relevante journalisten jou weten te vinden. Ze weten waar je voor staat en waarvoor ze jou kunnen bellen. Je weet de juiste afwegingen te maken als je een interviewverzoek krijgt. Wat levert dit interview mij op? Durf ook ‘nee’ te zeggen als je denkt dat dit interview je geen winst oplevert.

Z

Module 3 – Persberichting & social media

Zelf actief de pers benaderen met de juiste woorden of beelden. Ook zonder dat de journalist er aanleiding voor heeft, verschijn jij in de media met een relevante boodschap voor jouw achterban. Social media is geen lastig ‘moetje’ meer, maar is nu een handig middel om jouw doelgroep te bereiken.

Z

Module 4 – Showtime!

Je bent er nu klaar voor! Je leert de juiste gesprekstechnieken, waardoor je antwoord op elke vraag kan geven. Je buigt moeiteloos een lastige vraag om in een kans om jouw boodschap nog eens te benadrukken. En die grote camera in je gezicht? Maakt helemaal niks meer uit.

Meld je vandaag nog aan

Maatwerk

Mediatraining voor groepen
Op aanvraag
  • Mediatraining voor de hele fractie? Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Q&A’s met alleen fractiegenoten
  • Met of zonder praktijkdag

Aanmelden kan nog tot…

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Over de trainer

Raymond Janssen is, zoals men dat noemt, een politieke junkie. Al van jongs af aan heeft hij interesse in politiek en volgde graag debatten.

Hij werkt sinds 2001 als zelfstandig journalist en trainer. Als journalist interviewde hij talloze politici, waaronder oud-premier Dries van Agt en burgemeester en voorzitter van het veiligheidsberaad Hubert Bruls. Janssen schreef voor tijdschriften, maar interviewde ook voor radio en televisie.

Als freelance trainer heeft hij communicatiemedewerkers getraind door het hele land. Zijn klanten waren toen onder meer Bouwend Nederland, Koninklijke Horeca Nederland en CBR. Daarnaast trainde hij verschillende politici en gehele fracties, met maatwerk voor omgang met de pers.

Tot voor kort was Janssen directeur van een regio-omroep, waarbij hij de drijvende kracht was achter een grootschalig fusieproces van verschillende omroepen.

Door zijn ervaring met journalistiek en schat aan politieke kennis weet hij politici precies op de juiste manier te helpen. Of je nu raadslid bent of Statenlid, wethouder of aankomend Kamerlid – je bent aan het juiste adres.

raymond janssen

Aantal interviews gedaan

Aantal mensen getraind

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over deze training.

Staat jouw vraag er niet bij? Vul dan het contactformulier in, dan krijg je zo snel mogelijk antwoord!

Wat is het instapniveau van de training?

Iedere politicus die zijn eigen media-optredens wil verbeteren kan aan de training meedoen. We beginnen echt bij het begin, dus ook geschikt als je nieuw bent in de politieke arena. Er komen ook meer geavanceerde technieken aan bod, voor wie zijn vaardigheden wil finetunen.

Ik ben nieuw in de politiek, is het dan wel geschikt of kan ik beter wachten?

Juist dan is het goed om mee te doen. Op die manier maak je meteen een vliegende start en kunnen ze niet meer om je heen.

Ik heb camera-angst, kan ik dan wel goed mee doen?

Lang niet alles in deze mediatraining is gericht op optredens voor de camera, dus dat geeft niks. Nu al een gratis tip: ga lekker veel selfies maken. Zo raak je alvast gewend om naar jezelf te kijken. En zo zijn er nog wat meer tips en tricks die ik je aan de hand zal doen tijdens de training. En geloof me: dan komt het goed!

Hoeveel tijd kost deze training?

Dat is afhankelijk van hoeveel jij eruit wil halen! Ik ga er voor het gemak even vanuit dat jij er het maximaal haalbare uit wil halen. Met twee à drie uur per week kom je dan al een heel eind, gedurende zo’n twee maanden. Maar je gaat je opgedane kennis natuurlijk ook on the job in de praktijk brengen.